بنى سويف /الواسطى/الميمون

صورتي
بنى سويف /الواسطى / الميمون

مطابخ


انواع المطابخ
يوجد أربع أنواع من المطابخ الالوميتال، ويختلف كلا منها في الشكل والالوان والاسعار، وأنواع المطابخ الالوميتال كالتالي:
الالوميتال التقليدي
الالوميتال التقليدي هو الذي تكون ضلفه على شكل برواز، ويوجد منه مقاسين 6 سم،4 سم، ويعتبر الالومنتال التقليدي ارخص نوع من أنواع المطابخ الالوميتال.
الالوميتال الدولفين
يعرف الالوميتال الدولفين أيضا باسم الالوميتال العراقي، ويستخدم هذا النوع من الالوميتال في حالة الرغبة في وجود اكثر من لون في الضلفة الواحدة.
الالوميتال الفايبر
تكون ضلف مطابخ الالوميتال الفايبر دابل، ويشبه في شكله المطابخ الالوميتال الاكريليك ولكن بسعر اقل .
الالوميتال الاكريليك
يرمز إلى الالوميتال الاكريليك بـ UV، وهو اغلى انواع الالوميتال، واشيكهم، حيث تكون ضلف الاكريليك مصقولة و ألوانها زاهية، وملمسه ناعم جدا، ولكنه يحتاج للتنظيف برفق حتى لا يخدش ويسوء مظهره.
انواع قطاعات الوميتال المطابخ 
وكل انواعه مقاس واحد وتختلف من بين مجرى او مجرتين ومكانها فى العود لحشو المطبخ وكلا لهو دورة فى المطبخ حسب هندسة الصنايعى وكيفية تصنيع المطبخ الالوميتال واساسيات نظام يعمل بها :
  • قطاع الوميتال 2.5 مفرد وهو مفرد المجرى.
  • قطاع الوميتال 2.5 متقارب وهو من اسمه فهو له 2 مجرى للفورميكا على زاوية واحدة.
  • قطاع الوميتال 2.5 متباعد
  • قطاغ الومنيوم 2.5 ناصية لة اثنين من المجرى وهما ناصية اقصى اليمين والاخرى اقصى الشمال .
قطاعات الومنيوم وهى علب الومنيوم وتستخدم فى المطابخ لعمل الادراج وفى اشياء اخرى حسب العمل المطلوب وحسب هندسة الصنايعى .
  1. قطاع الوميتال 2×8
  2. قطاع الوميتال 2×10
  3. قطاع الوميتال 4×8
  4. قطاع الوميتال 8×8

انواع درف المطابخ الالوميتال

هى كثيرة ويبقى لنا ان نذكر قطاع البرنيطة او كما يسمي البعض بالفرنتونة وهى تضيف لمسة الجمال فى المطابخ الالوميتال وتركيبها بتصميمات خرافية وجمال وزينة المطبخ بها والبعض يستخدمها باشكال وتصميمات مختلفة وتركيب اسبوت اضائة فلها لمسة جمال كبيرة فى المطبخ ولا غنى عنها انواع قطاعات المطابخ الالوميتال.

اسماء درف المطابخ الالوميتال ولها دور هام في هذا السياق 

  • درف المطبخ الدبل العدل وهى درفة لتركيب شريحتين من الحشو للدرفة من الفيبر او شيت او الكلادينج او الفورميكا وهى مفضلة للمطابخ المودرن لتركيب مناظر وصور على وجه المطبخ لتكسب المطبخ جمالا كثيرا.
  • درفة المطبخ الدبل الدوران وهى درفة مثل الدبل العدل وينتهى اطارها بدوران لشكل بومبية فى درفة المطبخ.
  • درفة 8 سم وتتميز بالحجم الكبير وهى ضعف الدلف العادية فى الوزن والشكل واجمل دلفة فى مطابخ الوان او دهانات خشمونيوم.
  • درفة مطبخ البومبيه وهى دلفة على شكل نصف دائرة.
  • الكلاسيك
  • الكلاسيك 6 سنتيمتر
  • عراقى وتتميز درف المطبخ العراقى بان لها شريحة او باكتة لتركيبها بلون اخر على عود الدرفة العراقى.
  • درفة الهوك وهى مثل الكلاسيك فى الشكل ولها مقبض منها فيها .
  • درف المطابخ الشبح صغير وهى ضلفة جميلة لتعطى شكل اطارات بارزة للمطبخ .
  • شبح كبير وهى نفس شكل الشبح الصفير ولكن تزيد فى عرض عود الدلفة .
  • درفة مطبخ 4 سنتيمتر وهى اصفر درفة وعادة ما تستخدم فى المطابخ البسيطة او هى ادنى نوع من درفة المطابخ ويستخدمها من هو يبيع للمعارض والاسواق التجارية.
منقول عن موقع 
https://alumital.org/



























































































































ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق